Algemene informatie

Dagindeling

1e lesuur08:30 – 09:206e lesuur12:55 – 13:45
2e lesuur9:20 – 10:107e lesuur13:45 – 14:35
3e lesuur10:25 – 11:158e lesuur14:50 – 15:40
4e lesuur11:15 -12:059e lesuur15:40 – 16:30
5e lesuur12:05 – 12:55

Open Ateliers

Open Ateliers op maat van het leerplan lager onderwijs

Sint-Lutgardis Mol is een innoverende secundaire school met een ruim aanbod aan technische en beroepsgerichte opleidingen. Met het project ‘Open Ateliers’ zetten wij onze deuren open voor leerlingen uit het vijfde en/of zesde leerjaar en bieden wij een aantal actieve workshops aan op maat van het leerplan van lagere scholen.

De workshops van ‘Open Ateliers’ worden uitgewerkt en gekaderd binnen de doelstellingen van het leerplan lager onderwijs. Daarnaast delen wij als secundaire school onze infrastructuur, kennis en expertise met uw leerlingen en leerkrachten. De leerlingen van het zesde leerjaar kunnen op die manier ook al eens proeven van de sfeer van een secundaire school.

Alle KSOM-ateliers van onze scholengroep vind je op deze website : ksom-ateliers-for-kids

Onze ‘Open Ateliers’ bestaat uit 4 verschillende workshops, waaruit u één of meerdere kan kiezen voor uw leerlingen:

Ai, dat doet pijn

  • Suggestie link doelstellingen met Wereldoriëntatie (Mens & Natuur: 7.15 en 7.16)
  • Inhoud: Wat moet je doen bij een neusbloeding? Hoe verzorg je een snijwonde, lichte schaafwonde en een brandwonde? Hoe kan je het bewustzijn en de ademhaling vaststellen? Dit zijn vragen die in deze workshop onder andere aan bod komen. Een workshop die kadert binnen lessen rond eerstehulpverlening bij ongeval (EHBO). Leerlingen kunnen werken met verzorgingsmateriaal en didactische poppen om technieken in te oefenen. De leerlingen verkrijgen op basis van deze introductie een attest van de gevolgde EHBO-training.

Beauty & Hairfashion

  • Suggestie link doelstellingen met Wereldoriëntatie (Mens & Levensonderhoud: 1.1, 1.5; Mens & Medemens: 4.4; Mens & Tijd: 8.1; Mens & het Muzische: 3.2, 3.4, 3.5), Bewegingsopvoeding (Gezonde & Veilige Levensstijl 1)
  • Inhoud: in deze workshop leren kinderen genieten van een wellness-behandeling met toepassing van enkele behandelingstechnieken (bijv.: nieuwe haarverzorgingstechnieken, haartrends, massage, make-up, nagels lakken, een voetverzorging, … ). Leerlingen kunnen deze behandelingen ervaren en/of zelf uitoefenen. Dit alles wordt aangeboden via een “voor & na sessie”.

Komen koken

  • Suggestie link doelstellingen met Muzische Opvoeding (Beeldopvoeding: 1 tot 19); Wereldoriëntatie (Mens & het Muzische: 3.7, 3.8, 3.9)
  • Inhoud: in deze workshop leren de leerlingen kennismaken met het beroep van een schilder. Ze leren afplakken, schilderen met borstel en rol en ook snijden, lijmen en plaatsen van behangpapier, ze leren een vlak schuren met een schuurmachine (PBM’s worden voorzien). De leerlingen mogen meebrengen: slechte kledij of een overall.

In de verf gezet

  • Suggestie link doelstellingen met Muzische Opvoeding (Beeldopvoeding: 1 tot 19); Wereldoriëntatie (Mens & het Muzische: 3.7, 3.8, 3.9)
  • Inhoud: in deze workshop leren de leerlingen kennismaken met het beroep van een schilder. Ze leren afplakken, schilderen met borstel en rol en ook snijden, lijmen en plaatsen van behangpapier, ze leren een vlak schuren met een schuurmachine (PBM’s worden voorzien). De leerlingen mogen meebrengen: slechte kledij of een overall.

Inschrijven

Deze workshops worden gegeven door onze vakleerkrachten. U mag op meerdere data workshops inplannen. ‘Open Ateliers’ vindt enkel plaats in de voormiddag. De workshop start telkens om 9 uur en het einde is voorzien om 12 uur. De workshops gaan door in één van de lokalen van Sint-Lutgardis (Gasthuisstraat 3, 2400 Mol).

Voor meer info of vragen kan u steeds contact opnemen met Annick De Proost op het telefoonnummer 014 20 20 20 of kan u mailen naar bjorn.beyens@sintlutgardis.be.

Leerlingen- & ouderraad

Leerlingenraad

De leerlingenraad in onze school bestaat uit een groep enthousiaste leerlingen. Ook jij kan deel uitmaken van de leerlingenraad. In september ontvang je hiervoor een uitnodiging.

Wat doet de leerlingenraad zoal?

De leerlingenraad komt twee keer per maand samen om activiteiten te organiseren zoals de start van het nieuwe schooljaar, spaghettiavond, het mosselfestijn, Valentijn, Sinterklaas,…

Ook proberen we de noden van alle leerlingen in kaart te brengen en we bekijken op welke vragen we kunnen inspelen. Er was bijvoorbeeld nood aan meer sportactiviteiten tijdens de middagspeeltijd daarom hebben we beslist om een pannakooi aan te kopen. Leerlingen hadden graag warme dranken tijdens de pauzes, er komt een warme drankenautomaat en de aankoop extra banken en zitzakken wordt gesponsord door de leerlingenraad… En al dat harde werken wordt op het einde van het schooljaar beloond met een leuke uitstap naar een pretpark.

Ouderraad

Wil jij als ouder ook je zegje kunnen doen in de school?
Wil jij samen met andere ouders een ontmoetingsactiviteit organiseren?
Wil jij een handje toesteken bij één van onze ondersteunende acties?

Kortom…

Wil jij als ouder een steentje bijdragen aan de goede werking van de school?
Dan is de ouderraad (vroegere oudercomité) misschien wel iets voor jou!

Wat?

Het participatiedecreet regelt de inspraak van ouders in het plaatselijke schoolbeleid.

Inspraak veronderstelt betrokkenheid. Onze ouderraad verhoogt deze betrokkenheid bij het schoolgebeuren door:

  • ouders te informeren (verslaggeving via deze website)
  • vormings- en ontmoetingsactiviteiten mee te organiseren (infoavond rond interessant onderwerp, …)
  • ondersteuning te bieden (financiële hulp, …)
  • een beleidsvoorbereidende taak op te nemen (schoolraad adviseren, …)


Contacteer de ouderraad

Voel jij het kriebelen om actief toe te treden tot de ouderraad of kom je graag helpen tijdens activiteiten? Of heb je een vraag? Laat ons dit dan weten via mail: ouderraad@sintlutgardis.be.

School for Rights

Sint-Lutgardis heeft in 2018 als eerste secundaire school in Vlaanderen het label ‘School for Rights’ in ontvangst mogen nemen.

Een School for Rights is een school waar jongeren zich bewust zijn van hun rechten en die van leeftijdsgenoten wereldwijd. De school geeft de rechten van jongeren een plaats in de dagelijkse schoolcultuur (in de lessen, het schoolreglement, de activiteiten) en werkt aan een jongerenrechtenklimaat op school.

Maar we staan en niet alleen voor! Plan International België (lid van het partnerschap voor kinderrechtenscholen) begeleidt ons reeds verschillende schooljaren via coachings, workshops en vormingen.

Solliciteren

Stageaanvraag

Scroll naar boven